Den leende jomfru

Carl Erik Soya

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Der er mange originaler på fru Jensens pensionat. Trods deres mange særheder og gnidninger har de fundet en måde at leve side om side uden at komme alt for meget op at toppes. Men da den unge student Adam Grøn flytter ind, bliver den relative orden forstyrret, og nu kan alt pludselig ske!

“Den leende jomfru” er skrevet i 1928 og blev opført på Det kgl. Teater i 1930.

Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie “Umbabumba skrifter forfatning” fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere.

Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.