Aurora og far

Anne-Cath. Vestly

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Da Aurora og Sokrates’ far skal på hospitalet, får familien et problem. Mor kan nemlig ikke blive hjemme og passe børnene. De må have fat i en “husmorvikar” og heldigvis er onkel Brande mand for jobbet.

Bøgerne om Aurora er historien om en lille familie i den fiktive by Tirilltoppen i Norge. Mens mor er karrierekvinde og familiens mest praktisk anlagte, går far hjemme og passer børnene, mens han arbejder på sin doktorafhandling. Aurora og lillebroren Sokrates vokser op i et hjem fyldt af kærlighed og tolerance.

Da bøgerne blev udgivet i 1960’ernes Norges skabte de stor furore og forargelse på grund af de utraditionelle kønsroller Anne-Cath Vestly introducerede og hun blev kritiseret for at skabe uro i samfundsordnen. I dag virker situationen langt mere sandsynlig, mens historien stadig er mindst ligeså god underholdning for de 6- til 10-årige og deres forældre.

Anne-Cath Vestly (1920-2008) var en norsk skuespillerinde og børnebogsforfatter. Gennem sit liv skrev hun en række serier for børn, og hun er særligt kendt for sin evne at formidle komplicerede emner i børnehøjde. Flere af hendes bøger er blevet filmatiseret og hun er oversat til mere end 16 sprog.