Bagklog

Ole Lindboe

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Den kigges på, klaskes, kildes, kæles for, udi det monomane. Man(d) griber instinktivt efter den, med en begejstring, der synes uopslidelig.
Den kuplede form er indiskutabel klassisk. Dens blødt hvælvede formgivning er en konkret appetitvækker, og den er starten på en dagdrømmefantasi, som synes uden grænser.”

Ole Lindboe fortæller om bagdelen, som den er blevet skildret gennem kulturhistorien og den erotiske historie. Han beskriver dens optræden i klassisk kunst såvel som moderne erotik og humor og diskuterer, hvorfor ideen om den perfekte bagdel har skiftet mål og form i årenes løb.

“Bagklog” er skrevet i 1990 ud fra datidens kvindesyn og med datidens sprogbrug. Eventuelt sexistisk eller stødende indhold reflekterer ikke forlagets holdninger.

Ole Lindboe (1948-2013) var en dansk journalist, kunstskribent og forfatter. Han har blandt andet arbejdet for Gyldendal, Politiken og Nordisk Råd. Som kunstskribent for Magasinet Kunst rejste Ole Lindboe flere gange til New York og var med til at knytte kontakter mellem danske gallerier og kunstscenen i New York. Ole Lindboe har både skrevet krimier, kunstbøger og biografier.