Nocturne

Ed Mcbain

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

På Station 87 er der som sædvanlig travlt. Så travlt, at kriminalassistent Carella er blevet sat på to usædvanlige sager: mordet på en pensioneneret koncertpianist og hendes kat, og mordet på en ung narkoluder.

Den amerikanske forfatter var født under navnet Salvatore Albert Lombino (1926-2005), men besluttede sig i 1952 for at skifte navn til Evan Hunter, og det er blandt andet under dette navn, at han fik succes. Hunter skrev både under sig eget navn, men benyttede sig også flittigt af forskellige pseudonymer, hvoraf Ed McBain muligvis er det mest kendte. Hunter udgav mere end 100 romaner, og særligt krimier. Udover sine romaner skrev Hunter filmmanuskripter og er blandt andet forfatter til manuskriptet bag “The Birds” (1963), der blev instrueret af Alfred Hitchcock. Evan Hunter fik tildelt flere priser og blev nomineret til en Edgar Award hele fire gange.

Ed McBains krimiserie “Station 87” følger en række betjente på Station 87 i storbyen Isola. Oftest følges den hårdkogte betjent Steve Carella i hans hverdag, hvor kampen mod mord, narkoproblemer og diskrimination er hverdag. McBains krimiserie består af mere end 50 bøger.