Historiens vogter

Peter Griffin

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Fortid: I år 1215 ulmer oprøret i England. Kong Johns magt er truet af kirken og de engelske baroner. I et forsøg på at afværge en borgerkrig bliver en af kongens mænd sendt af sted efter et relikvieskrin på Hereford Castle, som kan sikre kongen kirkens støtte. En af kongens livvagter, Garreth af Pershore, bliver udvalgt til opgaven. Han har siddet fængslet på Hereford, og har et indgående kendskab til slottet. Det bliver en farefuld rejse, som bringer Garreth i konfrontation med sin gamle fjende, baron Henry Bohun.

Nutid: David arbejder som konservator for et auktionshus i London. Han kommer i besiddelse af pergamenter efterladt af en Garreth af Pershore, der omtaler et relikvieskrin skjult på Hereford. Pergamenterne forsvinder efterfølgende, og David sætter sig for at skaffe dem tilbage. Det viser sig, at også andre søger efter relikvieskrinet, og sporene peger i retning af hans eget firma.

“Historiens vogter” foregår i middelalderen og nutiden og fortæller en fængende historie om to mænds søgen efter samme genstand adskilt af 800 år.

“Griffin har en sjælden evne til at fremmane et levende billede af en mulig virkelighed bag de støvede dokumenter.”
– Jyllands-Posten

“Peter Griffin har skrevet en drengebog for voksne – fuld af Robin Hood-action.”
– Politiken