Stille skæbner

Carl Gandrup

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Stille skæbner” indeholder ni noveller, der alle har det tilfælles, at de skildrer netop de stille skæbner – et forhenværende kærestepar, en tidligere skuespillers fødselsdagsgæster, en arbejder i Berlin, en afdød mor og mange flere. Carl Gandrup fortæller med munterhed og følsomhed og formår både at more og at røre sin læser.

“Carl Gandrup er en ganske fortræffelig og meget underholdende fortæller, læseren keder sig ikke i hans selskab, men følger ham glad og villig. Hvad der er det mest tiltalende ved denne bog er, at den er så ganske sin forfatters. Således som ‘Stille skæbner‘ er, således er Carl Gandrup – bredtfavnende, munter, hjertelig, selv i den mest fortvivlede situation med en munter vits på læben. Læseren vil ikke fortryde at stifte bekendtskab med denne sorgløse og dog følsomme svend.” – G. C., Ekstrabladet

Carl Gandrup (1880-1936) var en dansk dramatiker og forfatter. Som ung begyndte han i typografilære, men sprang fra og valgte i stedet at læse til lærer på Blågård Seminarium. Som færdiguddannet underviste han blandt andet indsatte i Nyborg Statsfængsel.

Gandrup debuterede i 1905 med den lille komedie “Komplet uskydig”, der blev opført på teateret i Holbæk. Siden skrev han primært til teaterscenerne, men han er også forfatter til en række novellesamlinger og romaner.