Jerko: Oprør

Orla Klausen

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Fjerde bind i serien om Jerko, der er af kongeslægt og skal samle en hær, der kan styrte tyrannen Buhlgo. Han bliver forrådt, og må ud på en halsbrækkende flugt. Her møder han en gammel eneboer, falder ud over en klippe, bliver fanget af kongens mænd og igen befriet, før han endelig kan samle mænd til et oprør.

Kong Buhlgor er en ond tyran, som terroriserer landet. Jerko, der er af kongeslægt, skal samle en hær, der kan styrte tyrannen. Han bliver forrådt, og må ud på en halsbrækkende flugt. Her møder han en gammel eneboer, falder ud over en klippe, bliver fanget af kongens mænd og igen befriet, før han endelig kan samle mænd til et oprør. En spændende historie med masser af action.

Orla Klausen (f. 1946) er en dansk forfatter og tegneserietegner. Han er oprindeligt uddannet lærer, men i 1981 debuterede han med et tegneseriealbum i en serie om Jens Langkniv. De fleste af Orla Klausens fortællinger tager udgangspunkt i Danmarkshistorien, og en stor del af dem foregår i 1600-tallet. Klausen har desuden illustreret adskillige børnebøger.