Kurt Danners bedrifter: Dødsgongonen

Peter Anker

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Det er alt sammen meget mærkeligt. Kinas såkaldte stærke mand er død, men dødsårsagen er ikke til at få øje på. Da liget bliver obduceret, ser man ingen tegn på sygdom eller vold. Det er simpelthen uforklarligt, hvordan og hvorfor han er død. Men der hvor myndighederne og de professionelle må give op, er der jo som regel en, der tager over. Hans navn er Kurt Danner.

NB! Serien “Kurt Danners bedrifter” er udgivet i 1940‘erne og skal læses i denne historiske kontekst. Udtalelser og sprogbrug repræsenterer ikke forlagets holdninger.

Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med “Den stjålne undervandsbåd” og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957.