Krydsild

George G. Gilman

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Adam Steele kommer i problemer, da han ridder ind i byen Black Rock med et lig over sadlen. Han finder indbyggerne i raseri over mordet begået af det legendariske Tyler gang.

Med en $5.000 dusør på spil, hjælper Steele sheriffens eftersøgningshold i deres jagt, men da holdet bliver fanget i krydsild ved et baghåndsangreb, opstår der mistanke omkring Steeles intentioner.

Byen vender sig mod ham, og han leder på egen hånd efter Tylers i et forsøg på at undgå galgen og stadig få den store sum.

Historien om Adam Steele begynder, da Abraham Lincoln dræbes i 1865, og hævntørstige “yankeer” går til angreb på formodede sydstatssymptisører. Steeles far er en af dem, der må lade livet – og Adam farer ud på hævntogt.

Antihelten Adam Steele figurerede første gang som biperson i George G. Gilmans berømte westernserie om Edge og fortsatte i sin egen spin off-serie, der består af ikke færre end 49 blodigt-voldelige westernromaner.

Western, vold og vildt bidende sarkasme: George G. Gilman borger for historier fuld af dramatiske skudvekslinger og præriestøv, mens forfatteren bag pseudonymet er den engelske Essex-fødte Terence William Harknett (f. 1936).

Godt og vel 200 bøger i forskellige serier og genrer har Harknett skrevet, men den største success var bøgerne om den brutale revolverhelt Edge, der rask væk solgte i et oplag på 250.000 eksemplarer pr. bind, fra de begyndte at udkomme i 1972. Men også antihelten i serien Adam Steele blev populær, og historierne revet ned fra hylderne.