Til søs gennem Sjælland

Hakon Mielche

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“I otte eller ti velsignede dage vil jeg være udenfor rækkevidde af radio, morgenaviser, postbude, personlige samtaler over rigstelefonen og de nyeste rygter fra hovedstaden.
Min adresse vil være den krigsmæssige: “Et eller andet sted på Sydsjælland”, på højre eller venstre bred af Susåen.
Men det vil også være det eneste krigsmæssige, der skal knyttes til den tur! Jeg skal ud på eventyr.
Tro ikke, at eventyrets orkidé kun vokser i den røde jord ved Amazonas bred, i de sumpede egne omkring Congo eller de sandede ørkner ved den spæde Nil.”

Da den store eventyrer Hakon Mielche under besættelsen var nødt til at blive i Danmark på grund af udrejseforbuddet, spildte han ikke tiden. Han fandt hurtigt ud af, at der også er mange spændende steder i Danmark at tage på opdagelse i. I foråret 1944 begav han sig ud på en tur gennem de mange egne på Sjælland, som selv han aldrig havde set.

Hakon Mielche (1904-1979) var en dansk journalist, eventyrer og forfatter. Han er bedst kendt for sine mange spændende bøger om sine eventyrlige rejser rundt i den store verden, som han med stort litterært talent tryllebinder læseren med. Under besættelsen måtte Hakon Mielche meget modvilligt blive i Danmark på grund af udrejseforbuddet. Den tid udnyttede han til at skrive en række biografier samt en enkelt selvbiografi. Hakon Mielche var medlem af Eventyrernes Klub, og hans bøger er blevet oversat til over 10 sprog.