De indfødte som den hvide mand så dem

Carsten Overskov

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Vi gav dem så endnu flere glasperler og små klokker til jagtfalke. Og de både gav og tog med den største fornøjelse, men alt i alt fandt jeg dem ynkelige.

De kunne sikkert blive gode tjenere, for de er rappe og hurtige til at gentage, hvad der bliver sagt til dem. Jeg tror, man nemt kunne gøre dem kristne, for det så ikke ud til, at de havde nogen tro selv.

Om Gud vil, skal jeg tage seks af dem med hjem, så de kan lære at tale.”

Sådan skrev Columbus i sin logbog om de indfødte på Bahamas i 1492. Carsten Overskovs bog er fyldt med lignende citater fra de store opdagelsesrejsende, missionærerne, videnskabsmændene, polarforskerne og bjergbestigerne, der fortæller om deres indtryk af de indfødte, som er så anderledes end dem selv og end noget, de nogensinde kunne forestille sig.

Carsten Overskov (1946-2015) var en dansk journalist og forfatter. I løbet af sin karriere arbejdede Carsten Overskov blandt andet som journalist for Politiken og Danmark Radio, hvor han i mange år var tilknyttet Børneradio. Carsten Overskov har både skrevet børne- og ungdomsbøger, undervisningsmateriale og manuskripter til tv-serier.