Puslespil

Ed Mcbain

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Fundet af to døde mænd bringer en stump af et fotografi for dagen. Siden dukker endnu et stykke op, og begge viser sig at være en del af et hjemmelavet puslespil. Detektiverne Brown og Carella bliver klar over, at når alle stykkerne, som er givet til Bonamico-bandens venner, er samlet, vil de vise, hvor banden skjulte de 750.000 dollars, de stjal ved et bankkup seks år tidligere.

At eje et stykke af fotografiet kan – viser det sig også – blive dødsens farligt, og det ser ud til at bero på en tilfældighed, hvem der først får samlet puslespillet – politiet eller en meget beslutsom morder.

En kold og beregnende hjerne – et menneske, som ikke vil vige tilbage for noget – er begyndt at lege med puslespil.

Den amerikanske forfatter var født under navnet Salvatore Albert Lombino (1926-2005), men besluttede sig i 1952 for at skifte navn til Evan Hunter, og det er blandt andet under dette navn, at han fik succes. Hunter skrev både under sig eget navn, men benyttede sig også flittigt af forskellige pseudonymer, hvoraf Ed McBain muligvis er det mest kendte. Hunter udgav mere end 100 romaner, og særligt krimier. Udover sine romaner skrev Hunter filmmanuskripter og er blandt andet forfatter til manuskriptet bag “The Birds” (1963), der blev instrueret af Alfred Hitchcock. Evan Hunter fik tildelt flere priser og blev nomineret til en Edgar Award hele fire gange.

Ed McBains krimiserie “Station 87” følger en række betjente på Station 87 i storbyen Isola. Oftest følges den hårdkogte betjent Steve Carella i hans hverdag, hvor kampen mod mord, narkoproblemer og diskrimination er hverdag. McBains krimiserie består af mere end 50 bøger.