Rypekylling. Grøndlandske eventyr og sagn

Knud Holst

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Det fortælles om en fanger, at han drog ind i landet og tog sig en kone mellem de folk, der bor inde i landet. Hans kone blev hurtigt med barn og fødte ham syv sønner på én gang. Fangeren tog sig meget grundigt af disse syv børns opdragelse og øvede dem tidligt og silde i hurtigløb og alle mulige styrkeprøver. De voksede da også alle sammen op til store, stærke mænd.

Efter nogle år blev konen igen med barn, men denne gang fødte hun kun én søn. Nu kunne forældrene ikke finde på flere navne, og længe vidste de ikke, hvad de skulle kalde drengen. Så blev de til sidst enige om at kalde ham Aqigs-si-aq, det vil sige Rypekylling, fordi han var så lille.”

Knud Holst tager os med til Grønland og fortæller en masse spændende grønlandske eventyr og sagn. Bogen er både god til højtlæsning og selvlæsning og giver et spændende indblik i grønlandsk kultur.

Knud Holst (1936-1995) var en dansk forfatter, som udgav en lang række noveller, digtsamlinger og børnebøger. Den populære forfatter Hanne Vibeke Holst er datter af Knud Holst og udgav i 2013 bogen “Knud den store” om sin fars liv og karriere.