Philida

André Brink

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

At være slave er, at alt bliver bestemt af nogle andre. Du skal bare høre efter og gøre det, de bestemmer. Du siger ikke nej. Du spørger ikke hvorfor. Du gør bare det, du får besked på. Men et eller andet sted i dit indre tænker du: Snart må den dag komme, hvor jeg kan sige: Det og det vil jeg gøre, og det og det vil jeg ikke gøre.

Slavekvinden Philida er mor til fire børn, som hun har med sin herres søn Francis. Men hun skal sælges til en anden herre, da Francis’ far har beordret ham til at gifte sig med en fin, hvid kvinde.

Året er 1832, og Sydafrika er fyldt med rygter om at sætte slaverne fri. Philida beslutter sig for at risikere sit liv ved at indgive en klage mod Francis, der er løbet fra sit løfte om at sætte hende fri. Philida begynder dermed at afprøve grænserne for sin frihed.

Philida er en uforglemmelig historie om en kvindes vilje til at overleve og være fri.

André Brink (f. 1935) er en sydafrikansk forfatter og professor ved universitetet i Cape Town. Brink beskriver Sydafrikas historie, natur og mennesker med sanselighed, detaljerigdom og psykologisk indsigt. Af hans hovedværker er “Et nu i vinden” (1976, da. 1981) og “En kæde af stemmer” (1982, da. s.å.) historiske romaner, mens “En tør hvid årstid” (1979, da. 1986), “Pestmuren” (1984, da. 1985) og “Attentatet” (1991, da. s.å.) foregår i samtiden.