Det ordner sig

Storm P

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Charles holdt af disse fremmede Navne, derfor kaldte han ogsaa en udstoppet Ugle, der stod paa hans Klædeskab ‘Ekstra Special’ – det havde han set paa en Tobaksdaase.”

Humoren fejler ingenting i “Det ordner sig”; en af flere Storm P. samlinger af korte historier om alt fra en dedikeret dyreelsker til en finurlig frimærkesamler og en særlig søvngænger.

Beskæftiget som tegneserietegner, maler, humorist, forfatter og skuespiller blev Robert Storm Petersen (1882-1949), en stor succes under pseudonymet Storm P. Blandt hans mest kendte arbejde er hans bladtegninger, der bl.a. inkluderer “fluerne” og “de tre små mænd”. Det var disse satiriske tegninger, der fik ham skrevet ind i den danske historie som en af tidens vigtigste kunstnere. De er senere hen blevet udgivet i samlinger.

Før Storm P. for alvor blev et kendt navn, debuterede han som forfatter sammen med Holger Rasmussen og Axel Breidahl under pseudonymet Hugo Krantz i 1904 med kriminalromanen “København i Nat”.

Han fik sin skuespiller debut i “Caros Død” og var i et par år efterfølgende medvirkende i utallige andre stumfilm. Hans tilbagekomst til lærredet skete i 1913 med “Lille Klaus og store Klaus”, hvorefter han både lavede teater og nåede at være med i nogle af de første film med lyd i Danmark.

Robert Storm Petersen døde som 66-årig i 1949 på Frederiksberg, hvor Storm P. museet har eksisteret siden 1977. Her findes en omfattende samling af Storm P’s kreative arbejde.