Maja Engell

Edith Rode

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Maja Engell er en livlig borgerlig pige, hvis forældre ejer et apotek. Da tiden kommer til, at den unge pige skal gifte sig, ser hun frem til et ægteskab fyldt med romantik og kærlighed. Det viser sig imidlertid hurtigt, at Majas nye mand slet ikke kan leve op til hendes forventninger, og allerede da er bunden lagt for et skuffende og ulykkeligt ægteskab.

Edith Rode udgav “Maja Engell” som 22-årig i 1901, samme år som hendes debutroman “Misse Wichmann” var udkommet. Hendes fokus på kvinders indre liv og forventninger og deres ret til seksualitet skabte stort røre blandt borgerskabet, men det medvirkede også til, at hendes navn blev mejslet ind i dansk feminismehistorie som en af de vigtigste tidlige fortalere for kvinders rettigheder.

Edith Rode (1879-1956) var en dansk forfatter, digter, journalist og brevkasseredaktør. Hun debuterede i 1901 med romanen “Misse Wichman”, som forsvarede kvinders ret til seksualitet, et emne hun også tog op i sine senere værker. Edith Rodes forfatterskab spænder over digte, noveller, erindringer, romaner, filmmanuskripter, rejseskildringer, biografier, kogebøger samt det store opslagsværk “Den gyldne bog om danske kvinder”, som hun var hovedredaktør på. Edith Rode beskæftigede sig gennem hele sit forfatterskab med kvinders rettigheder og udgav flere biografier om kendte danske kvinder.