Apokalypsen

D.H. Lawrence

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Apokalypse betyder ganske enkelt åbenbaring, men dermed er det også slut med enkelheden, for i næsten to tusind år har mennesker vredet hjernen for at finde ud af, hvad der egentlig er åbenbaret i hele dette orgie af mystifikation, og af samtlige Bibelenes bøger anser de måske Åbenbaringen for at være den mindst tiltrækkende.”

D.H. Lawrence‘ essay “Apokalypsen” blev hans sidste store værk og dermed hans sidste forsøg på at gøre sig forståelig over for en verden, der enten ikke ville eller kunne forstå ham. Essayet er en kritik af de politiske, religiøse og sociale elementer, som den vestlige civilisation består af. Men selvom essayet i bund og grund er en samfundskritik, så er den humanisme, der gennemstrømmer det, også et udtryk for håb om, at kreativitet og åndelighed kan få menneskeheden tilbage på ret kurs igen.

D.H. Lawrence (1885-1930) var en engelsk forfatter, digter, skuespilforfatter og essayist. Hele sit liv var D.H. Lawrence plaget af dårligt helbred, og hans bevidsthed om, at døden altid var nær, satte et særligt præg på hans forfatterskab. I mange år boede D.H. Lawrence i Sydeuropa, hvor han sluttede venskab med den berømte engelske forfatter Aldous Huxley.