En rekrut fra 1864

Peter Frederik Rist

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Det store spørgsmål var, hvad preusserne og østrigerne nu ville foretage sig. Ultimatummet talte kun om en besættelse af Slesvig. Men ville de tyske hære fortsætte op over Kongeåen og Kolding å, nu de var så godt i gang?

Overgeneral Gerlach traf selvsagt sine forholdsregler ud fra, at de gjorde det. Men både København og i generalstabel var forhåbningerne om det modsatte store. I et par uger så det ud, som om de holdt stik.”

Peter Frederik Rists erindringer fra tiden som rekrut i 1864 kaster et spændende lys over de skelsættende begivenheder ved Dannevirke. Den senere officer har et helt særligt syn på historien, både fra et personligt og et professionelt perspektiv, hvilket gør hans skildring helt enestående.

Peter Frederik Rist (1844-1926) var en dansk forfatter, redaktør og officer. Som ganske ung deltog han i krigen i 1864, og hans beretning om krigen er den eneste selvbiografiske skildring fra den skelsættende krig. Peter Frederik Rist skrev både skøn- og faglitteratur samt erindringer.