Kurt Danners bedrifter: Tysk krigsfange

Peter Anker

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Kurt Danner befinder i den nordafrikanske ørken. Anden Verdenskrig er ved at være slut, og tyskerne er også her på tilbagetog. Kurt ved imidlertid godt, at det ikke betyder, at de ikke har tid til at skyde en dansker, hvis de opdager, at han har kæmpet for De Allierede. Men det er nu ikke det, der bekymrer Kurt mest, mens han sniger sig rundt i nattemørket. Nej, hans egentlige bekymring er hans makker, Bill Milton, som er udeblevet fra deres aftale. Kurt har ingen idé om, hvor Bill kunne være…

NB! Serien “Kurt Danners bedrifter” er udgivet i 1940’erne og skal læses i denne historiske kontekst. Udtalelser og sprogbrug repræsenterer ikke forlagets holdninger.

Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med “Den stjålne undervandsbåd” og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957.