Kurt Danners bedrifter: Spøgelsesbilen

Peter Anker

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Helt fra James Oliver er barn, er der noget mærkeligt over ham. Han har ikke børnenes livsglæde og kærlighed, og han glemmer aldrig en fornærmelse. Samtidig er James Oliver usædvanligt velbegavet og opfindsom. Hans første opfindelse er en kanon, der kan skyde med kridt, og historielæreren, der engang har gjort grin med hans stammen, bliver første offer. Læreren må søge dækning under katederet fra de fygende kridtstykker, mens hele klassen griner! Men da James Oliver bliver ældre, er der ikke længere nogen, der griner af hans opfindelser. Til det er de alt for farlige…

NB! Serien “Kurt Danners bedrifter” er udgivet i 1940‘erne og skal læses i denne historiske kontekst. Udtalelser og sprogbrug repræsenterer ikke forlagets holdninger.

Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med “Den stjålne undervandsbåd” og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957.