Kroningsspillet. En FLUXUS-roman

Knud Pedersen

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Hele vejen op til min gård i Sverige spekulerede jeg på ideen. Jeg kunne for mit indre øje se den amerikanske fluxus-kunstner Dick Higgins sidde og spille med lange svømmetag på mit nye instrument. Han ville kunne udføre sin rolle som en af de Pavlovske hunde. Selv hans jagede blik ville spille med på den nye kompleksitet.”

Med humor, varme og det evindelige glimt i øjet fortæller Knud Pedersen om sit liv som fluxus-kunstner, som hører uadskilleligt sammen med hans usædvanlige måde at anskue verden og de mennesker, der bebor den.

Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskæmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nægtede at gøre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udførte så mange sabotageaktioner, men også fordi den inspirerede andre danskere til at gøre modstand.

Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spændende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevægelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser under besættelsen, om kunst og Fluxus-bevægelsen.