Bødlen fra Piræus

Peter Kramhøft

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Selv om han var bange for, hvad der kunne ske, sneg han sig rundt om hjørnet med ryggen mod muren. Der lød en voldsom hvæsen efterfulgt af lyden af blik, der skramlede hårdt mod stenbroen. Så fik han øje på en flok katte, der var ved at gøre kål på en stor affaldsspand bugnende af rester fra en af fortovsrestauranterne.
Bag kattene lå glasskårene. På brolægningen, lige ud for en af de mange juvelforretninger på havnepromenaden.”

Klavs og hans bror Peter er på ferie på en græsk ø, og om natten har de det så varmt, at de beslutter sig for at snige sig ned til havnen og tage en dukkert, mens deres forældre sover. I nattens mulm og mørke overværer de et juveltyveri, og dagen efter beslutter de sig for selv at forsøge at opklare det. Men de to brødre er ude, hvor de ikke kan bunde, og det hele går galt, da de bliver kidnappet af en af de mest berygtede forhørsledere fra militærjuntaens tid.

Peter Kramhøft er en dansk journalist og forfatter. Han var i en årrække lektor og rektor på Danmarks Journalisthøjskole og har endvidere deltaget i en lang række bistandsprojekter i Afrika, Asien og Mellemøsten. Peter Kramhøft har både udgivet lærebøger og romaner til børn og unge.