Morgenmad på Pluto

Patrick Mccabe

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Patrick Braden bliver som nyfødt efterladt af sin mor på præstens dørtrin, og ender i pleje hos en usympatisk kvinde, med huset fuld af skrigende unger og gamle øldåser. Så snart han er gammel nok flygter han fra sin fordrukne plejemor og rejser til London i håbet om dels at finde sin rigtig mor, dels at finde sig selv. I London kaster Patrick Branden sig snart ud i et nyt liv som transvestit og prostitueret. Han tillægger sig navnet “Kitten” og udfører sit håndværk blandt menneskeligt vraggods og sære eksistenser – ofte med fare for sit liv. Samtidig hærger den irske løsrivelsesbevægelse Irish Republican Army (IRA) Londons gader, og den irskfødte Kitten hvirvles ind i konflikterne.

I “Morgenmad på Pluto” fortæller den midaldrende Patrick “Kitten” Braden sin livshistorie. Det er hans (eller måske snarer hendes) psykiater, der har opfordret ham til at sætte pen til papir og tanker i system. Så Patrick fortæller sin på én gang foruroligende og utrolige historie, der udspiller sig i 1970’ernes London. En by som han har døbt “tragediernes by”.

“Morgenmad på Pluto” er en enestående roman, en rablende tour de force, der spænder fra dyb desperation og angst til stjernebestøvet begejstring og glamour.

Den irske forfatter Patrick McCabe (f. 1955) er kendt for sine dystre og til tider voldelige romaner, der udspiller sig i samtidens Irland. Han har været nomineret til den prestigefulde Booker-pris to gange, første gang i 1992 for romanen “Slagterdrengen” og anden gang i 1998 for “Morgenmad på Pluto”.