Kludebolden

Aage Hermann

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Nogle drenges leg med en kludebold i en sidegade på Østerbro bliver begyndelsen til fodboldklubben Blindgadens Boldklub.

Ved et uheld kommer en af drengene til at skyde bolden gennem ruden ind til ingeniør Mailand, der bliver kaldt Oregenalen.

Fregne får af kammeraterne til at opgave at redde situationen, og gennem ham opstår der et ubrydeligt venskab mellem ingeniøren og drengene.

Oregenalen lærer dem at bokse og spille kricket, men fremfor alt lærer han dem som deres fodboldtræner at spille så godt fodbold, at holdet bliver kendt af alle fodboldinteresserede.

“Kludebolden” er første bog i serien “Landsholdsspilleren”. I de seks bøger oplever drengene i Blindgadens Boldklub en masse spændende ting, kommer vidt omkring og møder mange sjove mennesker.

Serien “Landsholdsspilleren” består af seks bøger om drengene fra Blindgadens Boldklub på en sidegade på Østerbro. Bøgerne er fulde af sjov og spænding fra København omkring århundredeskiftet.

Aage Hermann (1888-1949) var en dansk digter, forfatter, journalist og redaktør. Han stod bag en lang række digtsamlinger og sprang senere i livet ud som børnebogsforfatter, hvor han fik stor succes med bøgerne om stewardessen Benthe Boelmann, som må opklare forbrydelser eller afværge katastrofer på sine rejser rundt om i verden.