Sort olie i hvid sne

Lars Lundgaard

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Jan Haan var kold og psykopatisk. Men han bar disse egenskaber med stil og klasse. Jeg var af egen fri vilje trådt ud på den rullende trappe, der aldrig kunne forceres baglæns. Alt det jeg havde drømt om, da jeg første gang sad i auditoriet på juridisk fakultet sammen med de mange fars sønner fra advokat- og dommermiljøer. Jørn Dankert skulle engang i fremtiden vise de hovne, selvsikre barnerumpe med de slikkede frisurer hvad klasse var for noget.”

Jørn Dankert startede egentlig som skilsmisseadvokat i Esbjerg, hvor han levede et forudsigelig og ordentligt liv – et liv, der efterhånden var ved at kede ham ihjel. Så da han får mulighed for at blive en del af et lyssky foretagende, der udadtil handler om at hjælpe handicappede børn, men i virkeligheden går ud på at tjene styrtende summer på olie, kan han ikke få sig til at sige nej. Han bliver en del af en anden verden og en anden kultur, som kommer til at ændre ham selv og hans liv for bestandigt.

Lars Lundgaard (f. 1945) er en dansk forfatter, der er kendt for at have skrevet bøger inden for et bredt spektrum af genrer og tematikker. Lundgaard har blandt andet udgivet politiske krimier, bøger om ledelse, debatbøger om politik, og står bag op til flere kronikker om udvikling af folkestyret og ledelse. Lars Lundgaard valgte efter en længere forfatterkarriere at trække sig tilbage fra denne gerning og grundlagde i stedet en konsulentvirksomhed.