Den sorte død og andre fortællinger

Ada Hensel, P. Falk Rønne

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Karen ånder lettet op, da hun når i sikkerhed i landsbykirkens våbenhus – og lige akkurat undslipper en ulvs skarpe tænder. Omkring hende er alle døde af pest…Men hør! Er her nogen? Lyder det skridt? Peder og hans lærer tager med kong Christian I på pilgrimsrejse til Italien – for kongen kan ikke latin. Rejseglæden vender dog, da Peder overhører en samtale…

Krige, omvæltninger, pest og et nordisk rige, der strakte sig langt. Middelalderen i Danmark var bestemt ikke en kedelig tid, som du vil opleve i de små historier i “Den sorte død og andre fortællinger”.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Bag størstedelen af serien “Fortæller fra …” stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940‘erne og 50‘erne.