Kvindesind

Hans Lyngby Jepsen

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

I de ni noveller i Hans Lyngby Jepsens debutbog “Kvindesind” giver forfatteren sit bud på en skildring af kvindesindets veje og vildveje.

“Hun stod længe og lyttede, men trods det svage Ekko fra Tvillingehøjene syntes hun ikke, hun fik noget Svar. Hvem elsker jeg? tænkte hun. Ikke Anders – og ham skal jeg giftes med. Men Heints – ? Eller mig selv – ? Ellers blot Stedet her – ?

Hun stod spændt med alle Sanser aabne for at fornemme et Svar. Men Naturen var tavs.

Og da hun opgav at vente mere, knækkede hendes anspændte Skikkelse sammen. Hun lagde sig ned i den duftende Lyng og græd stille og længe og følte sig dybt ulykkelig.”

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skønlitterær forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev født på en fattiggård i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere på Polyteknisk Læreanstalt i København. Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.

Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i både Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterære landskab.