Kurt Danners bedrifter: Gæst på Dagmarhus

Peter Anker

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Kurt Danner er for nylig sprunget ud med faldskærm over sit besatte fædreland, Danmark, for at snuse rundt for De Allierede. Og som det jo er kendetegnende for den dristige flyverløjtnant, kan han ikke nøjes med at se på, men også deltage i noget sabotage og kommet til at skyde et par tyskere, der kom for tæt på. Derfor er Kurt i tvivl om, hvilken af hans mange forbrydelser, tyskerne vil arrestere ham for, da de hamrer på hans dør en sen nattetime. Kurt har imidlertid aldrig kunnet forestille sig den rigtige grund…

NB! Serien “Kurt Danners bedrifter” er udgivet i 1940‘erne og skal læses i denne historiske kontekst. Udtalelser og sprogbrug repræsenterer ikke forlagets holdninger.

Kurt Danner er en eventyrlysten dansker med begge ben plantet solidt på jorden. Sammen med sin makker, Bill, rejser han verden tynd, og hvor end han kommer hen, viser der sig at være gåder at løse, damer at redde eller forbrydelser at opklare.

Peter Anker er pseudonym for den danske forfatter Niels Meyn (1891-1957), som skrev et hav af børnebøger og krimier under flere forskellige pseudonymer, heriblandt Arne Klint og Ellinor Bell. Niels Meyn debuterede i 1904 med “Den stjålne undervandsbåd” og nåede at udgive hele 226 værker inden sin død i 1957.