sten biografier

Biografier
Lyt til personlige livshistorier

Biografier på Chapter

Biografier er en genre for sig, hvor du kommer helt tæt på bestemte personligheder, deres livshistorie og personlige tanker. Og der er nok at vælge imellem, hvis du er på udkig efter en spændende biografi.

Lad dig inspirere af personlige fortællinger fra det virkelige liv med biografiske lydbøger.

Vores biografier

Her blot et lille udvalg, af nogle af de mange spændende biografier du kan finde hos Chapter.

Du kan også søge i vores arkiv

– efter din yndlingsforfatter, indlæser eller bogtitel

Hvad er en biografi?

Biografier som genre adskiller sig i den forstand, at de handler om virkelige personer – både kendte og ukendte – der fortæller deres livshistorie helt ned i den mindste detalje.

I biografier kommer du helt tæt på den givne hovedperson i biografien. Du får et indblik i selv de mest personlige detaljer og tanker fra vedkommendes liv – detaljer som hovedpersonen måske aldrig før har delt med hverken venner, familie eller omverden.  

Med biografier får du en helt ny forståelse af hovedpersonens liv. Der er ofte tale om hovedpersoner, der har levet et særligt liv med inspirerende, forunderlige og nogle gange smertefulde oplevelser. Biografier kan derfor både inspirere og forundre med erindringer fra det virkelige liv.

Det er ikke altid hovedpersonen i biografien, der selv skriver bogen. De fortæller ofte deres livshistorie til en, som forfatter selve biografien for dem.

Anekdoter og erindringer fra det virkelige liv

Der findes et væld af forskellige selvbiografi bøger, der deler anekdoter og erindringer fra forskellige personligheders liv. Vi har samlet nogle eksempler til dig på forskellige titler på biografiske lydbøger.

Blandt populære biografier er der blandt andet Uden mandat – en biografi med politiker Henrik Kaufmann i hovedrollen. Du finder også biografier om andre kendte danskere som Kim Schumacher, eller en biografi om Troels Kløvedals eventyr i bogen Alle mine morgener på jorden.
Er du i det mere historiske eller måske royale hjørne, finder du også biografier som Flugten fra Auschwitz eller Dronning i Danmark – Margrethe den Anden fortæller om sit liv, der byder på fortællinger fra henholdsvis 2. verdenskrig og Dronning Margrethes liv.

Der findes også det, man kalder litterære biografier. Det er biografier, hvor forfatteren gennem en karakter fortæller sin egen livshistorie.

I denne kategori finder du blandt andet Den, der lever stille af Leonora Christina Skov eller Karen Blixens Den afrikanske farm.

Om alt fra amerikanske præsidenter til iværksættere og kendte personligheder

Der er et væld af titler, som du kan give dig i kast med – uanset hvilke personligheder eller livshistorier, du finder spændende.
Der er skrevet biografier af mange forskellige karakterer, med mange forskellige livshistorier og personligheder.

Så hvad end du er til spændende historier om tidligere og nuværende amerikanske præsidenter, inspirerende iværksættere og virksomhedsejere, politikere, overlevende fra 2. verdenskrig eller noget helt sjette, så byder genren på en varieret samling af spændende historier fra det virkelige liv.

Men hvilke biografier skal du så lytte til, når der er så meget at vælge imellem?

Længere oppe på siden finder du et udsnit af vores anbefalinger til interessante biografier, som er et lyt værd. Du kan naturligvis også selv sammensætte en række af dine favoritter, som du allerede kender, eller tilføje nye favoritter til din samling blandt vores store bibliotek af lydbøger.