sten biografier

Biografier

Lyt til personlige livshistorier


Lyt til biografier hos Chapter

Biografier er en genre for sig, hvor du kommer helt tæt på bestemte personligheder, deres livshistorie og personlige tanker. I biografigenren handler det om virkelige personer – både kendte og ukendte – der fortæller deres livshistorie.

Med biografier får du en helt ny forståelse af hovedpersonens liv. Der er ofte tale om hovedpersoner, der har levet et særligt liv med inspirerende, forunderlige og nogle gange smertefulde oplevelser. Du får et indblik i selv de mest personlige detaljer og tanker fra vedkommendes liv – detaljer som hovedpersonen måske aldrig før har delt med hverken venner, familie eller omverden.  Biografier kan derfor både inspirere og forundre med erindringer fra det virkelige liv.

Hos Chapter er der nok at vælge imellem, hvis du er på udkig efter en spændende biografi. Lad dig inspirere af personlige fortællinger fra det virkelige liv med biografiske lydbøger.

Søg efter din næste biografi

Anekdoter og erindringer fra det virkelige liv

Der findes et væld af forskellige selvbiografier, der deler anekdoter og erindringer fra forskellige personligheders liv. Hos Chapter findes et væld af titler, som du kan give dig i kast med – uanset hvilke personligheder eller livshistorier, du finder spændende. I vores app kan du finde lister med historiske biografier, musikalske ikoner og personer med stærke skæbner og store personligheder.

Blandt populære biografier finder du Uden mandat med politiker Henrik Kaufmann i hovedrollen. Du finder også biografier om andre kendte danskere som Kim Schumacher, eller en biografi om Troels Kløvedals eventyr i bogen Alle mine morgener på jorden.

Er du i det mere historiske eller måske royale hjørne, finder du også biografier som Flugten fra Auschwitz eller Dronning i Danmark – Margrethe den Anden fortæller om sit liv, der byder på fortællinger fra henholdsvis 2. verdenskrig og Dronning Margrethes liv.

Vi har også litterære biografier, hvor forfatteren fortæller sin egen livshistorie gennem en karakter, ligesom i Den, der lever stille af Leonora Christina Skov og Karen Blixens Den afrikanske farm.

Barske fortællinger

Politiske biografier