Krimiserieunivers

Vores nyeste og bedste krimiserieanbefalinger. Find listerne og endnu flere krimibøger i vores app.

Lars Kjædegaard: Hillstrøm-serien

Lars Kjædegaard er en af Danmarks mest læste krimiforfattere og er især kendt for Hillstrøm-serien og Hvid & Belling-serien. Hillstrøm-serien følger man seniorefterforsker Agnes Hillstrøm og hendes assistent Otto Vang, når de efterforsker uhyggelige mord rundt omkring i Danmark. Serien skildrer mennesker på spændende og ægte vis og er drevet af karakterernes interaktion, mens de forsøger at sikre retfærdighed og løse drabsforbrydelserne.

Serien om Hillstrøm begynder med bind 1, Liget i lyngen, og er netop blevet udvidet med endnu to bind, Langt ude i skoven (6) og Jeg finder dig (7).


Anna Grue: Dan Sommerdahl-serien

Anna Grues krimiserie er solgt til oversættelse i syv lande og er blevet til en TV-serie af foreløbigt to sæsoner. Den spændende krimiserie udspiller sig i den fiktive købstad Christianssund og følger den skaldede detektiv, Dan Sommerdahl. I seriens første bind finder Dan Sommerdahl, der på daværende tidspunkt er talentfuld reklamedirektør, ud af at han har evner der ligger langt ud over dette felt. Sommerdahl har nemlig et exceptionelt talent for at løse mordgåder og gennem den intense serie følger man ham gennem en lang række sager i karrieren som privatdetektiv.


Karin Slaughter: Will Trent-serien

Karin Slaughters Will Trent-serie foregår i Atlanta og handler om specialagenten Will Trent, der trods svære kår bliver kriminalkommissær. Bog efter bog følger vi kriminalkommissær Trent og hans makker Faith Mitchell gennem den ene forbrydelse efter den anden. Serien er bygget op om et nervepirrende plot, og historien, der indeholder både stærke karakterer og detaljer, fortælles på yderst inddragende og medrivende manér. Vil du læse mere Karin Slaughter kan du gå i gang med bind 1 af Grant County-serien, Mord for øje, der lapper ind over Will Trent-fortællingen.


Elly Griffiths: Ruth Galloway-serien

Elly Griffiths’ suveræne krimiserie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway er læst af mere end 150.000 danskere. Hver bog er en selvstændig historie, så man kan læse bøgerne i vilkårlig rækkefølge, men vil du følge Ruth og de andre personers liv og udvikling, kan det anbefales at begynde fra start med Pigen under jorden. Det er britisk kvalitetskrimi med masser af lune og samtidig virkelig gode og spændende plots.

“Ruth Galloway er den mest interessante krimihelt lige nu. Hun er relaterbar og ægte og kan lægge krimipuslespil som ingen anden.” – Politiken

“Jeg er vild med Elly Griffiths’ krimier. Man skiftevis gyser og griner højt.” – Katrine Engberg, krimiforfatte


Jørn Lier Horst: William Wisting-serien

I Norge er Jørn Lier Horsts serie om politimanden William Wisting en populær arvtager til Jo Nesbøs Harry Hole-serie. Jørn Lier Horst har tidligere været efterforskningsleder hos det norske politi og kender miljøet og efterforskningsmetoderne ud og ind. Derfor har serien om William Wisting også en helt særlig autentisk ”true crime”-nerve og er krimier til dig, der sætter pris på et realistisk og troværdigt persongalleri og plot. Og med en hovedperson, man kommer til at kende og holde af


Katrine Engberg: Kørner & Werner-serien

Katrine Engbergs serie om politiassistenterne Jeppe Kørner og Anette Werner fra Københavns Politi er på få år blevet populære bestsellere både herhjemme og i udlandet. Med Glasvinge har hun fået en fantastisk modtagelse i USA og Canada. En krimiserie med masser af Københavner-feeling til læsere af Sara Blædel, Julie Hastrup og Elsebeth Egholm.