Krimiserieunivers

Vores nyeste og bedste krimiserieanbefalinger. Find listerne og endnu flere krimibøger i vores app.

Michael Katz Krefeld: Ravn-serien

Michael Katz Krefeld er den anmelderroste krimiforfatter bag RAVN-serien.

RAVN-serien handler om privatdetektiv Thomas Ravnsholdt – eller Ravn – der bor på en båd i Christianshavn. Fra sit hjem midt i København følger man Ravn i sit arbejde som detektiv. Seriens karismatiske persongalleri og genkendelige miljø bliver akkompagneret af nervepirrende, medrivende og gribende forbrydelsesplots, så det er bare at gå i gang!

RAVN-seriens foreløbig 7 bind kan læses uafhængigt af hinanden.


Arne Dahl: Berger & Blom-serien

Arne Dahl er den populære og prisbelønnede forfatter til intet mindre end indtil videre 21 kriminalromaner, fordelt på tre serier. Det startede med serien om A-gruppen, der senere succesfuldt er blevet til tv-serie, og fortsatte med kvartetten om Opcop. De to serier havde en del personer tilfælles.

Serien om Berger & Blom er Arne Dahls tredje krimiserie og et højdepunkt i forfatterskabet. ”Den bedste svenske kriminalroman nogensinde”, skrev en svensk avis, da SKYGGEZONE, seriens første bind udkom. Her møder vi Sam Berger & Molly Blom, et politimakkerpar, der snart tvinges til at forlade politiet og opholde sig i lovens skyggezoner. Serien er et godt sted at starte for nye læsere af Arne Dahl – og med TØBRUD møder vi for sidste gang Berger & Blom.

Arne Dahls bøger er oversat til 32 sprog, og de har solgt mere end 5 millioner eksemplarer verden over. TV-serien om A-gruppen er blevet vist i mere end 40 lande.

Bag forfatternavnet Arne Dahl er litteraturkritikeren Jan Arnald (født 1963), der i starten af 90’erne byttede om på bogstaverne i sit navn og blev til krimiforfatteren Arne Dahl. Jan Arnald skriver også romaner under sit rigtige navn.


Maurice LeBlanc: Arsène Lupin-serien

Bag den populære Netflix-serie Lupin er den franske forfatter Maurice Leblancs ikoniske fortællinger om gentlemantyven Arsène Lupin. Bøgerne i serien er krimi i verdensklasse og det er både underholdende og spændende at følge mestertyven og detektiven Arsène Lupin, når han narrer både det parisiske politi og borgerskab.

Serien blev først udgivet som historier i det franske magasin Je Sais Tout som en fransk pendant til den engelske Sherlock Holmes, men er her samlet i bøger med nogle af de bedste fortællinger om gentlemantyven.


Linda Castillo: Amish-serien

Amish-serien af Linda Castillo er en krimiserie, der på mange måder bærer præg af at have en kvindelig hovedperson.

Serien følger stationsleder Kate Burkholder, der arbejder på den lokale politistation i den ortodokse amish-by Painters Mill. Mens Burkholder kæmper for sin plads i det mandsdominerede politierhverv, kæmper hun med at holde kontakten til sin ortodokse familie. Når mord og forsvindinger undervejs i serien hærger området gør Burkholder alt i sin magt for at opklare de makabre forbrydelser, samtidig med at hun må balancere sit liv med en personlig tilknytning til den lille provinsby.


Louise Penny: Armand Gamache-serien

Louise Pennys krimier om Armand Gamache og den lille by Three Pines er klassisk krimi à la Agatha Christie.

I serien møder man politiinspektøren Armand Gamache i den lille og hyggelige fransk-canadiske by Three Pines. Men den stille og idylliske by gemmer på hemmeligheder og forbrydelser, der giver Armand Gamache rigeligt at se til.

Krimiserien om Armand Gamache er den perfekte kombination af spænding og charme og der er masser timers fantastisk mysteriekrimi at gå i gang med.


Jonas Moström: Johan Axberg-serien og Nathalie Svensson-serien

Den svenske forfatter Jonas Moström er kendt for at skrive krimier og med god grund! Begge nedenstående serier er fyldt med spænding og er nærværende og inddragende i deres fortællinger.

Serien om Johan Axberg starter ud med en række mystiske, uprovokerede dødsfald og følger gennem de tre bøger Axberg i efterforskningsarbejdet af forskellige sager, der kommer omkring både mord, trafficking og prostitution. Serien består af bøgerne Dødens pendul, Sort cirkel og Hjertets mørke.

Moströms nyeste serie følger psykiateren Nathalie Svensson, der hjælper politiet – og herunder kriminalinspektør Johan Axberg – med profileringsarbejdet under forskellige politiefterforskninger. Serien er fyldt med hemmeligheder, gamle og personlige mord og andre ubehagelige forbrydelser – og består af bøgerne Himlen er altid højere, Dominodøden og Midnatspiger.


Hjort Rosenfeldt: Sebastian Bergman-serien

Den spændende krimiserie om Sebastian Bergman er skrevet af forfatterne Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt. Serien følger Bergman, der er ekspert i gerningsmandsprofilering og derfor ofte hjælper til under politiets opklaringsarbejde. Selvom Bergman ved siden af sit arbejde forsøger at leve et almindeligt liv afskåret fra efterforskningsarbejdets hårde virkelighed, ender hans personlige problemer ofte med at løbe over i de uhyggelige og komplicerede politisager.


Sara Blædel: Louise Rick-serien

Forfatteren Sara Blædel er kendt for sin krimiserie om kriminalassistent Louise Rick og kriminalreporter Camilla Lind og for sin trilogi om bedemandsdatteren Ilka.I Louise Rick-serien følger man kriminalassistenten Louise Rick, der lever for sit arbejde ved Københavns Politi, og hendes veninde, kriminalreporteren Camilla Lind, der altid er på jagt efter den næste gode historie. De spændende krimier kan læses uafhængigt af hinanden, så det er bare at gå i gang!


Jens Henrik Jensen: Oxen-serien

Jens Henrik Jensens serie om en tidligere jægersoldats turbulente liv er blevet rost af anmeldere og læsere verden over – og er i sandhed en vaskeægte krimiperle. Serien følger krigsveteranen Niels Oxen, der hjemsendt fra krigen kæmper med sine traumer og forsøger at finde fodfæste i en ny hverdag. Mens Oxen slås med traumer og hemmeligheder bliver han gang på gang involveret i politiefterforskninger om drab, forsvindinger og mystiske forbrydelser.


Jussi Adler-Olsen: Afdeling Q-serien

Jussi Adler-Olsens krimifortællinger om Afdeling Q er kendt og elsket herhjemme – og i udlandet – som både bøger og film. Afdeling Q-serien følger vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans kolleger Assad, Rose og Gordon. Sammen arbejder de i politiets afdeling Q med at gennemgå og undersøge gamle, uløste forbrydelsessager. Sagerne, afdeling Q bliver sat på, spænder bredt og tæller blandt andet pludselige, mystiske forsvindinger, kuldegysningsindgydende drab og korruption på tværs af by- og landegrænser.


Lars Kjædegaard: Hillstrøm-serien

Lars Kjædegaard er en af Danmarks mest læste krimiforfattere og er især kendt for Hillstrøm-serien og Hvid & Belling-serien. Hillstrøm-serien følger man seniorefterforsker Agnes Hillstrøm og hendes assistent Otto Vang, når de efterforsker uhyggelige mord rundt omkring i Danmark. Serien skildrer mennesker på spændende og ægte vis og er drevet af karakterernes interaktion, mens de forsøger at sikre retfærdighed og løse drabsforbrydelserne.


Anna Grue: Dan Sommerdahl-serien

Anna Grues krimiserie er solgt til oversættelse i syv lande og er blevet til en TV-serie af foreløbigt to sæsoner. Den spændende krimiserie udspiller sig i den fiktive købstad Christianssund og følger den skaldede detektiv, Dan Sommerdahl. I seriens første bind finder Dan Sommerdahl, der på daværende tidspunkt er talentfuld reklamedirektør, ud af at han har evner der ligger langt ud over dette felt. Sommerdahl har nemlig et exceptionelt talent for at løse mordgåder og gennem den intense serie følger man ham gennem en lang række sager i karrieren som privatdetektiv.


Karin Slaughter: Will Trent-serien

Karin Slaughters Will Trent-serie foregår i Atlanta og handler om specialagenten Will Trent, der trods svære kår bliver kriminalkommissær. Bog efter bog følger vi kriminalkommissær Trent og hans makker Faith Mitchell gennem den ene forbrydelse efter den anden. Serien er bygget op om et nervepirrende plot, og historien, der indeholder både stærke karakterer og detaljer, fortælles på yderst inddragende og medrivende manér. Vil du læse mere Karin Slaughter kan du gå i gang med bind 1 af Grant County-serien, Mord for øje, der lapper ind over Will Trent-fortællingen.


Elly Griffiths: Ruth Galloway-serien

Elly Griffiths’ suveræne krimiserie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway er læst af mere end 150.000 danskere. Hver bog er en selvstændig historie, så man kan læse bøgerne i vilkårlig rækkefølge, men vil du følge Ruth og de andre personers liv og udvikling, kan det anbefales at begynde fra start med Pigen under jorden. Det er britisk kvalitetskrimi med masser af lune og samtidig virkelig gode og spændende plots.

“Ruth Galloway er den mest interessante krimihelt lige nu. Hun er relaterbar og ægte og kan lægge krimipuslespil som ingen anden.” – Politiken

“Jeg er vild med Elly Griffiths’ krimier. Man skiftevis gyser og griner højt.” – Katrine Engberg, krimiforfatte


Jørn Lier Horst: William Wisting-serien

I Norge er Jørn Lier Horsts serie om politimanden William Wisting en populær arvtager til Jo Nesbøs Harry Hole-serie. Jørn Lier Horst har tidligere været efterforskningsleder hos det norske politi og kender miljøet og efterforskningsmetoderne ud og ind. Derfor har serien om William Wisting også en helt særlig autentisk ”true crime”-nerve og er krimier til dig, der sætter pris på et realistisk og troværdigt persongalleri og plot. Og med en hovedperson, man kommer til at kende og holde af


Katrine Engberg: Kørner & Werner-serien

Katrine Engbergs serie om politiassistenterne Jeppe Kørner og Anette Werner fra Københavns Politi er på få år blevet populære bestsellere både herhjemme og i udlandet. Med Glasvinge har hun fået en fantastisk modtagelse i USA og Canada. En krimiserie med masser af Københavner-feeling til læsere af Sara Blædel, Julie Hastrup og Elsebeth Egholm.