Fantasyserieunivers

Vores nyeste og bedste fantasyserieanbefalinger. Find listerne og endnu flere fantasybøger i vores app.

Gry Kappel Jensen: Rosenholm-trilogien

Rosenholm-trilogien er en fantasyserie til teenagere og y/a-læsere. Den er fyldt med magi, romantik og mystik – inspireret af nordisk mytologi, naturmagi og åndemaneri. Rosenholm-trilogiens tredje bind, Natskygge, vandt prisen for Årets fantasybog på Fantasyfestival 2021.


Joe Abercrombie: Det splintrede hav-serien

Joe Abercrombie er kendt for sine medrivende og fantastiske fantasyfortællinger. Hans serie, Det splintrede hav, er en Dark Fantasy-serie, der er inspireret af vikingernes verden. De danske fantasybloggere er virkelig glade for seriens tre bind, der alle er velskrevne og rummer eventyr af episke dimensioner.


Malene Sølvsten: Ravnenes Hvisken-serien

Fantasy, krimi og nordiske guder krydser hinanden i denne serie om Anna, der kan se hændelser i fortiden. I seriens første bind viser en række bestialske mord på rødhårede piger sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang. Serien, der egentlig er en trilogi, har sidenhen fået et ekstra bind, Verden styrter, der fortæller baggrundshistorien for en af seriens vigtigste karakterer.


Mads Schack-Lindhardt: Stjernekrønikerne

Denne low fantasy-serie af forfatter Mads Schack-Lindhardt handler om Sebastian, der ad omveje pludselig bliver en del af en hemmelig verden, hvorfra man kan rejse ind i bøgerne og ændre deres historier. Alle fem bind kan selvfølgelig lyttes i app’en.


Margit Sandemos: Troldruner-serien

Forfatteren Margit Sandemos forkærlighed til det overnaturlige og underjordiske skinner i den grad igennem i serien Troldruner. Serien følger den unge kammerherredatter Illiana – og hendes venner – vidt omkring i en verden fyldt med mystik, magi, overnaturlige væsner og hændelser, gamle sagn og kærlighed. Så er man til overnaturlige fortællinger med alt hvad der hører til at mørke, ondskab, godhed, eventyr og ikke mindst romantik, så er det bare med at gå i gang!


Marion Zimmer Bradley: Tågerne omkring Avalon

Marion Zimmer Bradley har både fantasy og historisk-inspirerede bøger. Hendes mest populære serie er dog Tågerne omkring Avalon, der dykker ned i legenden om Kong Arthur og ridderne af det runde bord i 4-500-tallets England. Men i stedet for udelukkende at følge historien om Camelot, som vi kender den fra de gamle fortællinger, vender Marion Zimmer Bradley øjnene mod Camelots kvinder og fortæller historien gennem deres blikke.


Diana Gabaldon: Outlander

I den historiske fantasyserie Outlander har Diana Gabaldon skrevet den inddragende historie om den skotske hovedpersonen, Claire, der på mystisk vis bliver transporteret tilbage i tiden. Efter at være trådt ind i en stencirkel befinder Claire sig pludselig i år 1743, hvor hun må kæmpe sig gennem alskens møder og udfordringer for at finde tilbage til stencirklen, sin egen tid og sin mand, Frank.


George R. R. Martin: Game of Thrones

George R.R. Martins fantasyserie Game of Thrones er blevet særligt populær som fortællingen bag TV-serien af samme navn. Serien udfolder sig i et middelalderligt eventyrunivers og handler om kampen for Jerntronen i Westeros. Det er en opslugende fantasyserie med spændende plots, interessante karakterrelationer og fantastiske væsner, som fantasy er bedst.


J.R.R. Tolkien: Ringenes Herre

Tolkiens Midgårdsbøger har ikke kun opnået omdømme og berømmelse i fantasyverdenen. Fortællingerne om Hobbitten og Ringenes Herre er blevet kendt verden over som både bøger og film og Tolkiens detaljerige fantasyunivers er i den grad også læsningen værd.


John Flanagan: Skyggens lærling

Fantasyserien Skyggens lærling foregår i et middelalderunivers og handler om den forældreløse dreng, Will, der bliver udvalgt til at komme i lære hos Skyggen i kongens efterretningstjeneste. Her bliver Will udfordret på mod, kløgt, hurtighed og snedighed i udviklingen fra lærling til ranger.