Bag om bøgerne

Bliv inspireret til din næste store læse- eller lytteoplevelse

De mest populære krimiserier

Elly Griffiths: Ruth Galloway-serien
Elly Griffiths’ suveræne krimiserie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway er læst af mere end 150.000 danskere. Hver bog er en selvstændig historie, så man kan læse bøgerne i vilkårlig rækkefølge, men vil du følge Ruth og de andre personers liv og udvikling, kan det anbefales at begynde fra start med PIGEN UNDER JORDEN. Det er britisk kvalitetskrimi med masser af lune og samtidig virkelig gode og spændende plots.
“Ruth Galloway er den mest interessante krimihelt lige nu. Hun er relaterbar og ægte og kan lægge krimipuslespil som ingen anden.” – Politiken
“Jeg er vild med Elly Griffiths’ krimier. Man skiftevis gyser og griner højt.” – Katrine Engberg, krimiforfatter

Jørn Lier Horst: William Wisting-serien
I Norge er Jørn Lier Horsts serie om politimanden William Wisting en populær arvtager til Jo Nesbøs Harry Hole-serie. Jørn Lier Horst har tidligere været efterforskningsleder hos det norske politi og kender miljøet og efterforskningsmetoderne ud og ind. Derfor har serien om William Wisting også en helt særlig autentisk ”true crime”-nerve og er krimier til dig, der sætter pris på et realistisk og troværdigt persongalleri og plot. Og med en hovedperson, man kommer til at kende og holde af.

Katrine Engberg: Kørner & Werner- serien
Katrine Engbergs serie om politiassistenterne Jeppe Kørner og Anette Werner fra Københavns Politi er på få år blevet populære bestsellere både herhjemme og i udlandet. Med GLASVINGE har hun fået en fantastisk modtagelse i USA og Canada. En krimiserie med masser af Københavner-feeling til læsere af Sara Blædel, Julie Hastrup og Elsebeth Egholm.

De mest populære romance- serier

Julie Quinn: Familien Bridgerton
Det er den mest sete Netflix-serie nogensinde: BRIDGERTON, serien de kalder Jane Austen møder Gossip Girl. En overdådig blanding af farvestrålende kjoler og fester, giftefærdige unge mænd og kvinder, dampende romantik og masser af intriger. Tv-serien er baseret på Julia Quinns ikke mindre underholdende bøger – og lydbøgerne fås både i almindelig version og den virkelig festlige med musik og lydeffekter.

Sarah Jio: 3 skønne stand-alones
Sarah Jios romaner er såkaldte standalones, der kan læses uafhængigt af hinanden, men de har alle en historie i to spor, et historisk og et nutidigt, som man også kender det fra Lucinda Riley og Jojo Moyes. Romanerne er en forførende blanding af mysterium, historie og romantik. Gribende, underholdende og virkelig velskrevne.

Lucinda Riley: De syv søstre-serien
Lucinda Rileys romaner om De syv søstre er måske DEN største romance-serie lige nu – en kæmpe succes verden over. Bøgerne er baseret på legenden om stjernebilledet De syv søstre og er en vidunderlig blanding af familiesaga og historisk roman krydret med masser af kærlighed. I hver af de i alt seks bøger præsenterer Lucinda Riley læseren for en ny søster og hovedperson – og et nyt kærlighedseventyr.

De mest populære historiske serier

Jan Guillou: Det store århundrede
Jan Guillou har over 12 år og 10 romaner skrevet en imponerende serie, som på én gang fortæller hele 1900-tallets historie og en familiesaga om familien Lauritzen i flere generationer. Et kæmpe romanværk, der ville være en uoverkommelig mundfuld, hvis den ikke samtidig var så underholdende!

Ken Follet: Kingsbridge-serien
Middelalderromanen JORDEJNS SØJLER er Ken Folletts signatur-roman – den der etablerede ham som en af verdens største og mest populære forfattere af historiske romaner. Nyklassikeren blev i 2007 fulgt op af fortsættelsen UENDELIGE VERDEN og siden – i 2017 – endnu en opfølger, DEN EVIGE ILD. Kingsbridge-serien blev i september 2020 fuldendt med AFTENTID OG MORGENGRY, der beretter om den dramatiske vikingetid forud for JORDENS SØJLER.
“Topklasseunderholdning fra engelsk histories uudtømmelige skatkammer”, som Politiken skrev.

Jeffrey Archer: Clifton-krøniken
I bestsellerserien Clifton-krøniken fortæller Jeffrey Archer over syv bøger en episk historie om magt, forræderi og familiebånd fra 1920 til slutningen af det 20. århundrede. Hvis du er vild med Ken Follett og Jan Guillous slægtshistorier, vil du elske Archers storslåede og medrivende familiesaga.

Ugens børneserie

Helena Bross: Klassekammerater

Ugens børneserie er Klassekammerater af Helena Bross. Serien er velegnet til højtlæsning og selvlæsning fra 0. til 3. klasse – alt efter læsefærdigheder. Bøgerne belyser forskellige sider af børne- og skoleliv med fokus på følelser og venskab.

Du kan finde bøgerne i app’en under Børn / Klassekammerater.

Din personlige bogguide

Den næste bog i din yndlingsgenre? Den bedste lydbogsindlæser? Bøger der gør dig klogere?
Fortællingerne venter lige om hjørnet.  Skriv til os, hvad du søger efter og vi sender dig en af vores personlige anbefalinger.

  • Vi svarer på alle henvendelser indenfor max 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vi glæder os til at høre fra dig

Amanda Egebo
Digital Content Coordinator
Anne Kirstine Dam Christensen
Head of Content