Velkommen til Chapters Læseklub

Det er altid lettere at nå sine mål, når man har nogle der hepper og i dette tilfælde nogle at læse sammen med. Som en del af Læsemål 2022 kan du derfor også hver måned læse Månedens bog sammen med alle os andre. Hver måned præsenterer vi en ny titel og en læseplan. Vi deler løbende vores læseoplevelser på Instagram med hashtagget #Chapterslæseklub2022 og her på websitet. Derudover vil der løbende være quizzer, konkurrencer og andet godt at hente i Læseklubben, hvis du følger os på vores Instagram. Vi håber, du vil være med.

Find vores Instagram her.


Månedens bog i juni

Om bogen

Tre dage i april er en ny historisk roman fra forfatterduoen Jesper Bugge Kold og Mich Vraa. Følg Dagmar Valgreen, der i 1945 rejste gennem et sønderrevet Nazityskland med De hvide busser for at hente danske fanger i kz-lejr hjem.

Romanen begynder i 1945, hvor krigen nærmer sig sin slutning. Nazityskland er ødelagt, og Folke Bernadottes busser bevægede sig igennem det udbombede område for at redde de danske fanger i kz-lejrene.

Den unge kvinde Dagmar Valgreen har meldt sig til at deltage i redningsaktionen særligt med øje på at redde én specifik fange i Neuengamme: Hendes mand, der som journalist arbejdede sammen med modstandsbevægelsen – blev opdaget og sendt i kz-lejr.

Tre dage i april er en historisk roman om Dagmars rejse med bus 474 gennem det udbombede Tyskland. Fortællingen handler om mod, krigens gråzoner og brutalitet, men også om at få ændret sit syn på verden og sig selv.

Om forfatteren

Jesper Bugge Kold og Mich Vraa debuterede som forfatterduo i 2021 med den historiske roman Pigen fra det store hvide skib, der strøg til tops på bestsellerlisterne og er solgt til filmatisering. Men de har også hver især et eget forfatterskab bag sig: Mich Vraa (f. 1954) har tidligere skrevet den anmelderroste romantrilogi om Dansk Vestindien, Haabet, Peters kærlighed og Faith samt den populære historiske roman Vaniljehuset, ligesom han er en af Danmarks dygtigste oversættere. Jesper Bugge Kold (f. 1972) har tidligere bl.a. skrevet 2. Verdenskrigs-romanerne Vintermænd og Land i datid.


Læseplan og diskussionsspørgsmål

Lad samtalen flyde frit! Hver bog vi læser sammen i Chapters Læseklub kommer også med en række diskussionsspørgsmål. Disse kan printes eller hentes ned på mobilen. Vi håber I har lyst til at dele nogen af jeres tanker om bogen løbende, måske med udgangspunkt i nogle af disse betragtninger.

Læse- & Lytteplan

Ud fra e-bogen

Uge 1: 1.-7. juni: Kap- 1-16
Uge 2: 8.-15. juni: Kap. 17-19
Uge 3: 16.-23. juni: Kap. 30-42
Uge 4: 24-30. juni: Kap. 43-62


Bliv medlem af Læseklubbens forum
på Facebook

Som medlem hos Chapter, kan du anmode om at blive medlem af Læseklubbens diskussionsforum på Facebook. Her er ordet frit, og vi kan sammen tale om Månedens bog i en sammenhængende tråd. Herinde poster vi også konkurrenceopslag, Læseplaner og andet godt.

Anmod om deltagelse her.


Månedens bog i maj

Om bogen

En ny storslået historisk roman af forfatteren til den internationale bestseller Pigen uden navn. I De forviste giver Christina Baker Kline stemme til tre kvinders skæbnefortællinger, mens hun kaster nyt lys over et mørkt kapitel i verdenshistorien – Englands straffefangekolonier i Australien i 1800-tallet.

Da den unge guvernante Evangeline bliver forført og gjort gravid af sin arbejdsgivers søn, bliver hun fyret fra sin stilling og sendt til det kummerlige og overfyldte Newgate-fængsel i London. Efter flere måneder i fangenskab bliver hun endelig dømt og sendt af sted til Van Diemen’s Land, som er en af Englands nye straffefangekolonier i Australien. Sammen med en række andre fanger skibes hun tværs over jordkloden på det tidligere slaveskib Medea. Fremtiden er usikker, men Evangeline ved én ting: Barnet, hun bærer på, vil blive født til søs. Da Medea lægger til havn, er store grupper mennesker blevet fordrevet fra deres hjem, og landet er overtaget af hvide kolonister.

Om forfatteren

Christina Baker Kline (f. 1964 i England) er en amerikansk bestsellerforfatter. Hun har modtaget flere priser for sine romaner, som udkommer i 40 lande, og hun fik sit internationale gennembrud med bogen Orphan TrainPigen uden navn, som har solgt over 50.000 eksemplarer i Danmark. De forviste er hendes anden roman på dansk, og filmrettighederne er solgt til produktionsselskabet, som stod bag tv-serierne Big Little Lies og The Undoing. Christina Baker Kline bor i Montclair, New Jersey med sin familie.


Læseplan og diskussionsspørgsmål

Lad samtalen flyde frit! Hver bog vi læser sammen i Chapters Læseklub kommer også med en række diskussionsspørgsmål. Disse kan printes eller hentes ned på mobilen. Vi håber I har lyst til at dele nogen af jeres tanker om bogen løbende, måske med udgangspunkt i nogle af disse betragtninger.

Læse- & Lytteplan

Ud fra E-og lydbogen

Uge 1: 1-8. maj: Frem til 27% / Kap. Evangeline
Uge 2: 9-16. maj: Frem til 47% / Kap. Mathinna
Uge 3: 17-24. maj: Frem til 77% / Kap. Hazel
Uge 4: 25-31. maj: Frem til 100%


Interview med Christina Baker Kline


Sådan deler du din læseoplevelse

Vi glæder os til at følge med i jeres læseoplevelser. Du kan dele dine betragtninger enten på Instagram ved at bruge #Chapterslæseklub2022 eller ved at skrive direkte til anbefaling@chapter.dk. Vi deler løbende jeres input her på websitet og på vores Instagramprofil. I kan også altid kommentere direkte i det Instagrampost, hvor månedens bog bliver præsenteret.


Månedens bog i april

Om bogen

Nøjsomheden er en rå og kærlighedsfuld roman om Mona, der bor i ghettoen Nøjsomheden og skal finde vej i livet med en spraglet familie af samlere, pushere og handlekraftige kvinder. Selv drømmer hun sig væk i bøgernes verden og skriver små post-it-anmeldelser på de brugte værker i Nøjsomhedens byttecentral ved vaskekælderen.

En dag får Mona gennem moster Tut arbejde i Lindas Boghandel, og her bemærker hun en ung mand, der åbner bøgerne lige så nænsomt som hun selv. De mødes over bøgerne, og selvom Mona lige skal tyde, hvad der sker i pauserne mellem Nikolajs sætninger, bliver hun helt og aldeles forgabt i ham.

Nøjsomheden er en medrivende roman om at blive til som menneske gennem bevidstheden om, hvor man kommer fra.

Om forfatteren

Stine Askov kender mange nok fra romanen Katalog over katastrofer, der var nomineret til DR Romanprisen 2021. Med Nøjsomheden rammer forfatteren direkte ned i det, som hun er så god til: At tegne en scene med få strøg og indramme en karakter med en enkelt replik. Et gennemgående motiv i hendes forfatterskab, helt tilbage fra debuten Bid fra 2012 er, hvordan børn påvirkes af deres opvækst og den familie, de er havnet i.


Læseplan og diskussionsspørgsmål

Lad samtalen flyde frit! Hver bog vi læser sammen i Chapters Læseklub kommer også med en række diskussionsspørgsmål. Disse kan printes eller hentes ned på mobilen. Vi håber I har lyst til at dele nogen af jeres tanker om bogen løbende, måske med udgangspunkt i nogle af disse betragtninger.

Læse- & Lytteplan

Ud fra E-og lydbogen

Uge 1: 1.-8. april: Frem til 26% / Kap. “Blodrøde floder”
Uge 2: 9.-16. april: Frem til 49% / Kap. “Psycho”
Uge 3: 17-24. marts: Frem til 76% / Kap. “Tjernobyl nedsmelter”
Uge 4: 25-30. april: Frem til 100% / Færdig


Få rabat på Nøjsomheden

I denne måned kan du få 30% rabat på månedens bog, Nøjsomheden, hvis du køber den på gyldendal.dk. Følg linket herunder og anvend rabatkoden Nøjsomheden30


Hør Stine Askov fortælle om Nøjsomheden

I de to video i vores Tættere på forfatterne-univers, kan du høre Stine Askov fortælle om romanen Nøjsomheden og præsentere hovedpersonen Monas post-it-anmeldelse af bogen.