Velkommen til Chapters Læseklub

Det er altid lettere at nå sine mål, når man har nogle der hepper og i dette tilfælde nogle at læse sammen med. Som en del af Læsemål 2022 kan du derfor også hver måned læse Månedens bog sammen med alle os andre. Hver måned præsenterer vi en ny titel og en læseplan. Vi deler løbende vores læseoplevelser på Instagram med hashtagget #Chapterslæseklub2022 og her på websitet. Derudover vil der løbende være quizzer, konkurrencer og andet godt at hente i Læseklubben, hvis du følger os på vores Instagram. Vi håber, du vil være med.

Find vores Instagram her.


Månedens bog i oktober

Om bogen

Norske Trude Teige har med MORFAR ÅNDEDE MED HAVET skrevet en medrivende og rørende fortælling om krig og kærlighed. Romanen er en fritstående opfølger til succesromanen MORMOR DANSEDE I REGNEN og baseret på den virkelige historie om 900 norske statsborgere, der blev sat i japansk fangenskab.

Året er 1943, og en japansk ubåd sænker et norsk skib i Det Indiske Ocean ud for Javas kyst. De norske brødre Konrad og Sverre er blandt de få overlevende, men de bliver væk fra hinanden i tumulten.

Konrad bliver indlagt på et sygehus på Java, hvor han møder den norske sygeplejerske Sigrid, som han forelsker sig i. Både Konrad og Sigrid havner i japanske fangelejre, og pludselig handler livet kun om at overleve krigens grusomheder. Begge kæmper de for at bevare et håb for fremtiden, mens deres liv langsomt falder fra hinanden. Vil de nogensinde få hinanden at se igen? Og hvad skete der med Konrads bror?

Trude Teige har i MORFAR ÅNDEDE MED HAVET forandret en tragisk krigshistorie fra et ukendt hjørne af 2. Verdenskrig til en gribende roman om kærlighed og overlevelse, at miste og håbe, og at finde tilbage til livet.

Om forfatteren

Trude Teige (f. 1960) er norsk forfatter og tidligere journalist på blandt andet Norges TV2. Hun har udgivet den spændende krimiserie om Kajsa Coren samt læserfavoritten MORMOR DANSEDE I REGNEN, om tre generationer af kvinder.


Månedens bog i september

Om bogen

Papirarmbåndet af Rachael English er en fantastisk anmelderrost historie som er baseret på sande hændelser. Vi møder Katie som i næsten 50 år har gemt på en æske med hemmeligheder, som stammer fra dengang hun arbejde som sygeplejerske på et mødrehjem. Æsken indeholder en notesbog med oplysninger om de unge kvinder og børn, samt babyernes identitetsarmbånd.  Nu har Katie slået en besked op på en adoptionshjemmeside, så hun kan hjælpe med at genforene adoptivbørn og deres biologiske mødre.


Månedens bog i august

Om bogen

Kya Clark er den vilde pige, ”marskpigen”. Hun vokser op i 1950’erne i en hytte ude i sumpskoven ved ​​North Carolinas kyst. Hendes mor og fire ældre søskende forlader en efter en hjemmet, så hun til sidst er alene med sin voldelige far. En dag forsvinder han også.

Herefter er hendes liv en ensom kamp for overlevelse i en verden, der kun har foragt tilovers for sumpens fattige folk. En enkelt skoledag i den nærliggende landsby er alt, hvad det bliver til for Kya, som møder barfodet og pjaltet op og straks bliver genstand for de andre børns hån og mobning.

Men Kya er ikke, som de tror. Hun er følsom og intelligent og har overlevet i årevis alene ude i den sumpede marsk, som hun betragter som sit hjem. Hendes forhold til naturen er både videbegærligt og nysgerrigt og samtidig selve omdrejningspunktet og forankringen i hendes tilværelse. Men der kommer en tid, hvor Kya længes efter at elske og blive elsket. Da to unge fyre bliver grebet af hendes vilde skønhed, åbner Kya sig for et nyt kapitel i livet – indtil det utænkelige sker: Den lokale skørtejæger bliver fundet død uden for byen – og straks mistænker de lokale Kya for at være involveret i dødsfaldet.

Om forfatteren

Amerikanske Delia Owens debuterer som romanforfatter med Hvor flodkrebsene synger skrevet tre internationalt populære fagbøger om sit liv som vildtforsker. Hvor flodkrebsene synger er valgt til Reese Witherspoons bogklub, og Witherspoon har selv købt filmrettighederne til bogen, som udkommer i 40 lande – heriblandt Norge, Sverige og Finland.


Læseplan og diskussionsspørgsmål

Lad samtalen flyde frit! Hver bog vi læser sammen i Chapters Læseklub kommer også med en række diskussionsspørgsmål. Disse kan printes eller hentes ned på mobilen. Vi håber I har lyst til at dele nogen af jeres tanker om bogen løbende, måske med udgangspunkt i nogle af disse betragtninger.

Læse- & Lytteplan

1.-8. august: Vi læser/lytter til kap. 15
9.-15. august: Vi læser/lytter til kap. 27
16.-22. august: Vi læser/lytter til kap. 42
23.-31. august: Vi læser/lytter til slut


Chapters julikalender

I juli holder Chapters sædvanlige læseklub og månedsbog sommerferie! Til gengæld får du i stedet anbefalinger af gode bøger til din sommerlæsning & -lytning med Chapters julikalender. Hold øje på vores sociale kanaler og i appen hver fredag i juli, hvor vi offentliggør ugens anbefaling i Chapters Julikalender.

Sommeranbefaling no. 5
Barbara Davis’ Brudekjolens hemmelighed

Den sidste anbefaling i Chapters julikalender er rendyrket romantik til dig, der elsker Lucinda Riley eller bare historiske romaner i to tidsspor. Perfekt til strandlæsningen og hængekøjen!

Gennem flere generationer har Soline Roussels familie drevet en eksklusiv brudesalon i Paris, med brudekjoler så magiske, at man siger, de garanterer bruden et lykkeligt liv.
Men et smerteligt tab under Anden Verdenskrig efterlader Solines verden i ruiner. Hendes tro på kærligheden lider et knæk, og hun gemmer alle sine minder væk i en kasse sammen med sine knuste drømme.

Fyrre år senere kæmper gallerieejeren Rory med sit eget tragiske tab. Hun lejer Solines gamle ejendom, hvor hun finder kassen med breve og en gammel brudekjole, der aldrig er blevet brugt. Da Rory leverer minderne tilbage til Soline, opstår et uventet venskab, og de to kvinder opdager, at der er tråde mellem deres liv.

Sommeranbefaling no. 4
Chris Whitakers Vi begynder med slutningen

Engelske Chris Whitakers roman VI BEGYNDER MED SLUTNINGEN vandt den engelske pris The Gold Dagger for årets engelske krimi i 2021 – men det er på mange måder mere en roman end en traditionel krimi. En af den slags, man ikke lige glemmer igen. En stærk, hjerteskærende og i sidste ende livsbekræftende fortælling om, hvordan mennesker overlever, og hvordan kærlighed vinder.

For tredive år siden blev Vincent King dømt for mordet på syvårige Sissie. Nu er han løsladt fra fængslet og vendt tilbage til barndomsbyen, Cape Haven i Californien. Hans bedste ven, kriminalbetjent Walker henter ham. Men ingen er glade for at se ham. Mindst af alle Vincents tidligere kæreste og Sissies søster, Star, samt hendes viljestærke 13-årige datter, Duchess, romanens hovedperson.

Vincents løsladelse sætter en kæde af begivenheder i gang i den lille by, med skæbnesvangre følger for dem alle og kurs mod katastrofen.

“En imponerende velplottet og velskrevet kriminalroman.” – Jyllandsposten
“Sæsonens sandsynligvis mest rørende og hjertesmerteruskende roman er landet.” – Berlingske
“Jeg kan ikke anbefale den her bog nok. Den er smuk, lyrisk, fremragende, voldsom, ekstremt gribende og giver de vildeste abstinenser. Efter endt læsning sidder man bare tilbage med et hul i hjertet og ville ønske, at titlen kunne gå i opfyldelse.” – Litteratursiden.dk

Vinder af The Gold Dagger 2021.

Sommeranbefaling no. 3
Mariette Lindsteins Rekviem på Tågeøen

Svenske Mariette Lindsteins bestseller-spændingsserie om sekten Via Terra bygger på forfatterens egen flugt fra scientology. Fjerde bind i den populære serie er netop udkommet, men har du ikke læst med før, anbefaler vi, at du begynder med bind 1, Sekten fra Tågeøen, og får den spændende historie fra start.

På en tåget og stormomsust ø i den svenske skærgård har en new age-bevægelse slået sig ned på herregården Via Terra. Den karismatiske leder Franz Oswald hylder naturen og samler sine tilhængere under mottoet ”Vi vandrer jordens vej”.

Unge Sofia Bauman får tilbudt et job som bibliotekar hos Via Terra og bliver så fascineret af Oswalds lære, at hun takker ja.

Da sommeren går på hæld, og efterårstågen sænker sig over øen, får Sofia en snigende fornemmelse af at være blevet draget ind i en sekt. Flere og flere forskelle mellem bevægelsens ansigt udadtil og Oswalds hensigter går op for hende. Pludselig er der sat elektrisk hegn og alarmer op omkring sektens ejendom, og vejen tilbage til et normalt liv viser sig at være forvandlet til et mareridt.

En vildt spændende og underholdende thrillerserie om manipulation og hjernevask, og hvad mennesker kan drives til, hvis de ikke siger fra.

Sommeranbefaling no. 2
Benjamin Koppels Annas sang

Jazzmusikeren Benjamin Koppel imponerer med et brag af en debutroman, baseret på hans egen jødiske familiehistorie. I 1930’ernes København vokser Hannah op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman. 2. Verdenskrig nærmer sig, men i Hannahs hjem summer det endnu af liv og optimisme. Hun drømmer om at blive musiker ligesom sine brødre, og da hun bliver optaget på konservatoriet og forelsker sig i den unge idealist Aksel, er friheden og lykken inden for rækkevidde. Men i det jødiske miljø betyder slægten og traditionerne alt, og Hannah må, som familiens eneste pige, leve op til de familieforpligtelser, som hendes brødre forsømmer.

Glæd dig til en vildt medrivende, velskrevet og farverig jødisk familiekrønike. Vi spår, det bliver den helt store danske roman i 2022. Nu endelig også som lydbog! Lige til sommerlytningen. Og så endda i Iben Hjejles suveræne indlæsning.

Sommeranbefaling no. 1
Lucinda Rileys Mord på kostskolen

Den britiske bestsellerforfatter Lucinda Riley har i mange år haft en krimi liggende i skuffen, som var planlagt til at udkomme efter sidste bind af De syv søstre-serien.

Ulykkeligvis døde Riley alt for tidligt i 2020, og familien har nu valgt at følge hendes ønske og udgive Mord på kostskolen. Den foregår på en idyllisk kostskole i Norfolk, England og beviser, at Riley er præcis lige så god til mordgåder og puslespilskrimier a la Agatha Christie og Barnaby som til de romantiske og historiske romaner, hun er kendt og elsket for. Perfekt sommerunderholdning!


Bliv medlem af Læseklubbens forum
på Facebook

Som medlem hos Chapter, kan du anmode om at blive medlem af Læseklubbens diskussionsforum på Facebook. Her er ordet frit, og vi kan sammen tale om Månedens bog i en sammenhængende tråd. Herinde poster vi også konkurrenceopslag, Læseplaner og andet godt.

Anmod om deltagelse her.


Sådan deler du din læseoplevelse

Vi glæder os til at følge med i jeres læseoplevelser. Du kan dele dine betragtninger enten på Instagram ved at bruge #Chapterslæseklub2022 eller ved at skrive direkte til anbefaling@chapter.dk. Vi deler løbende jeres input her på websitet og på vores Instagramprofil. I kan også altid kommentere direkte i det Instagrampost, hvor månedens bog bliver præsenteret.