Bag om bøgerne og tættere på forfatterne

Bliv inspireret til din næste store læse- eller lytteoplevelse og læs mere om de bøger, du ikke kan slippe.

Toptitler lige nu

Fra forfatterne til dig!

Dine favoritforfattere har deres egne yndlingsbøger – bøger de har haft med sig hele livet eller først lige læst for nylig, bøger der har inspireret, betydet noget, underholdt, udvidet horisonter. Måske kan de gøre det samme for dig? Se nogle af listerne her og find mange flere i Chapter appen.

Mich Vraa: ” Læs den! Et orgie i løgn, sex og søvnløshed.”

Mich Vraa er sammen med Jesper Bugge Kold aktuel med den historiske roman PIGEN FRA DET STORE HVIDE SKIB om en sygeplejerske på det danske hospitalsskib Jutlandia, der sejlede til Korea for præcis 70 år siden. Her er Mich Vraas egne læsefavoritter:

BARGUMS SYNDER af Sofie Malmborg: Gennemresearchet, velskrevet og vildt interessant historie om købmanden og slavehandleren Frederik Bargum. Forfatteren forskede efter sigende i Bargums liv og død i syv år inden hun samlede sine notater til en roman. Jeg må erkende, at jeg ligger i top i målgruppen til sådan en historie.

KORREKTIONER af Jonathan Franzen: Franzens gennembrudsroman som stadig holder. Indsigtsfuld tour de force om den småskøre familien Lambert. Altid familien hos Franzen. Om hemmeligheder, kærlighed, misforståelser, svigt, ambitioner, skuffelser og død. Han bliver bedre og bedre til at skrive om familien som den moderne slagmark, men det begyndte med KORREKTIONER.

DAGE I CAPE MAY af Chip Cheek: Den mest erotiske og frækkeste roman jeg har oversat. Om at være ung og nygift og elske sin kone og så – lige dér, lige da – møde den perfekte kvinde og tabe hovedet i et orgie af løgn, sex og søvnløshed. Læs den!

DEN KINESISKE TVILLING af Sarah Engell: Sarah Engells første krimi/spændingsroman er et studie i ”du regner aldrig ud, hvordan det hænger sammen”. Der lægges ud med en kvinde, der har mistet sit fuldbårne barn inden fødslen og derpå sin mand, som uforklarligt bliver lam fra halsen og ned. Og ja, du regner aldrig ud, hvordan det hænger sammen!

SLAVERNES KYST, SLAVERNES SKIBE, SLAVERNES ØER af Thorkild Hansen: Tre bøger, tilsammen kaldet slavetrilogien, som ikke er til at komme udenom, hvis man vil kende Danmarks fortid som koloni- og slavenation. Chokerende læsning, ikke mindst dengang de udkom, hvor mange troede, at de danske slaver egentlig havde det ganske fint og hyggeligt derovre på de vestindiske øer.

TROLDMANDEN af John Fowles: En kærlighedshistorie af de absolut mere usædvanlige. Fowles havde selv et mildest talt problematisk forhold til romanen, som ikke desto mindre er hans mest populære bog. Det er mange, mange år siden jeg læste den, og jeg gen”læser” den nu i den altid uforlignelige Paul Beckers indlæsning.

TOM RIPLEYS TALENT af Patricia Highsmith: Den første af fem bøger om den charmerende psykopat Tom Ripley – til sammen ”Ripliaden’. Et mageløst portræt af en fuldkommen usympatisk morder, tyv og svindler som i kraft af Highsmiths talent tryllebinder læseren og får os til at ønske, at det må gå Ripley langt bedre end han har fortjent. Heri ligger kunsten og forførelsen af den værgeløse læser.

DER ER INGEN ENDE PÅ PARIS af Ernest Hemingway: Under en rejse til Europa fandt den gamle Hemingway på Hotel Ritz i Paris en kuffert med notater og tekster fra sin ungdom i Byernes By. De blev til denne lille erindringsbog med gribende historier fra 20’ernes Paris. Nok den bog i forfatterskabet der siger mest om Hemingway. Fuld af kærlighed til Paris og den fortabte generations tid.

EN FORSVINDINGS ANATOMI af Hisham Matar: Bittersød roman om en søn der forelsker sig i sin fars unge kone nummer to. Og om hvad der sker da faderen derefter forsvinder. Som forfatterens egen far gjorde under diktaturet i Libyen.

Maria Hellebergs uundgåelige

“Det er med bøger som med mad, jo mere man konsumerer, jo mere elsker man. Og jo flere livretter får man. Her er mine uundgåelige. Tolstoj er taget med, fordi han skriver lige så godt som kvinder. Kærlig hilsen Maria Helleberg”


Se mange flere anbefalinger i Chapter App’en

Prøv os gratis i 21 dage

Mød forfatterne

Bøgerne bag filmen og tv-serien

Savner du en god anbefaling?

Den næste bog i din yndlingsgenre? En god bog til højtlæsning? Bøger der gør dig klogere?
Fortællingerne venter lige om hjørnet.

  • Vi svarer alle henvendelser indenfor max 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vi glæder os til at høre fra dig

Amanda Egebo
Digital Content Coordinator
Anne Kirstine Dam Christensen
Head of Content