Bag om bøgerne

Bliv inspireret til din næste store læse- eller lytteoplevelse

Tak for bøgerne, Lucinda Riley

En trist nyhed: Den britiske bestsellerforfatter Lucinda Riley døde d. 11/6 af kræft. Det meddelte hendes familie fredag:

”Vi er meget kede af at fortælle, at Lucinda sov stille ind i morges omgivet af sin familie. Vi er klar over, at dette må komme som et chok for mange, der ikke har vidst, at Lucinda har kæmpet mod kræft i fire år. Lucinda har rørt så mange mennesker, der har læst hendes bøger. Hun udstrålede kærlighed og godhed i alt, hvad hun gjorde, og vil blive ved med at inspirere os alle for evigt.”

Efter en tidlig karriere som skuespiller skrev Lucinda Riley sin første bog som 24-årig. I dag er hendes bøger oversat til 37 sprog og har solgt 30 millioner eksemplarer verden over. Mest kendt er hun for den storslåede serie De syv søstre, hvoraf den syvende bog, Den forsvundne søster, netop er udkommet på dansk.
Lucinda Riley efterlader sig sin mand og parrets fire børn.

“Vi er sikre på, at læsere i hele verden vil komme til at savne hende, men at de også vil glæde sig over, at hun igennem sit imponerende og enestående forfatterskab lever videre.”


Forfatterne anbefaler

Dine favoritforfattere har deres egne yndlingsbøger – bøger de har haft med sig hele livet eller først lige læst for nylig, bøger der har inspireret, betydet noget, underholdt, udvidet horisonter. Måske kan de gøre det samme for dig? Se nogle af listerne her og find mange flere i Chapter-appen.


Tættere på forfatterne

Mød forfatterne og hør dem fortælle, hvordan bøgerne bliver til. Om det der inspirerer, optager og udfordrer dem. Og gør dig en fortælling rigere.

Leonora Christina Skov indtaler sin nye roman Hvis vi ikke taler om det.

Forfatterinterview med Stine Pilgaard om romanen Meter i sekundet.

Hør Brit Bennett fortælle om sin nye roman, Det der skiller os.


Vores yndlingsserier

Se og læs mere om vores yndlingsserier lige her. Vi anbefaler serier fra forskellige genrer, og der findes endnu flere lister med serieanbefalinger i vores app.


Din personlige bogguide

Den næste bog i din yndlingsgenre? En god lydbogsindlæser? Bøger der gør dig klogere?
Fortællingerne venter lige om hjørnet. Skriv til os, hvad du søger efter og vi sender dig en af vores personlige anbefalinger.

  • Vi svarer på alle henvendelser indenfor max 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vi glæder os til at høre fra dig

Amanda Egebo
Digital Content Coordinator
Anne Kirstine Dam Christensen
Head of Content