Bag om bøgerne

Bliv inspireret til din næste store læse- eller lytteoplevelse


Vær med i Chapters Læseklub

Det er altid sjovere at nå sine mål sammen med andre. Så derfor har vi hos Chapter startet en Læseklub, hvor vi hver måned præsenterer månedens bog, så vi kan læse sammen, komme tættere på at nå vores læsemål og dele alle vores skønne læseoplevelser.

Læs mere om Chapters Læseklub, Månedens bog og læseplanen her. Vi glæder os til at læse med jer!


Nå dine læsemål for 2022

Glem alt om 5:2 slankekure, White January og Marie Kondo makeovers. Det eneste nytårsforsæt, der virkelig batter, er MERE åndelig føde – altså flere bøger. Er du typen, der sætter dig et læsemål for året? Hvis ikke, så får du her et simpelt et af slagsen: Målsætningen er at læse MERE, end du gjorde i 2021, uanset om det kun blev til en halv roman i sommerferien, eller hele Ken Folletts bagkatalog. Find masser af inspiration til at komme i mål med læsningen i 2022 her vores nye Læsemål2022 univers. Her kan du også dele dine egne bedste læse- og lyttetips, deltage i vores nye Læseklub, samt deltage i lodtrækningen om 45 dages gratis medlemskab til dig selv eller en ven.

Sådan kommer du i mål med læsningen i 2022

1) Skemalæg din læsning

Det lyder måske kedeligt ligefrem at skemalægge din læsning, men bl.a. adfærdsforskningen viser, at du lettere kommer i mål med de ting, du sætter dig for, hvis du konkret booker tid i din egen kalender. Sæt 20 minutter af hver morgen, en ½ time ved sengetid eller noget helt tredje. Beløn dig selv med læsetid på faste tidspunkter. Indarbejd læsningen som en god fast rutine. Ligesom du børster tænder hver dag, så husk at sjæl og tanke også skal næres og inspireres.

2) Sæt sociale medier på pause

Sociale medier er en kæmpe tidsrøver, når det kommer til danskernes forbrug af digitale medier. En ny rapport fra 2020 viser, at danskerne i gennemsnit bruger 70 minutter om dagen på sociale medier fordelt over alle aldersgrupper. Her er det særligt de unge, der virkelig giver den gas: de 12-18-årige bruger i gennemsnit 156 minutter på sociale medier om dagen, mens de 19-34-årige bruger 136 minutter. Vil du have tid til at læse? Så start med at afinstallere et par af dine mange sociale apps. Hvis dét bliver for radikalt for dig, så kan du måske bare holde pause?

3) Hav læsningen med dig overalt

Om du er på en hemmelig mission eller på cyklen på vej på job – hav altid en bog ved hånden eller i ørene! Det er basal Nudging-logik og det første, du lærer på Troldmandsskolen for Adfærdsterapi: Det, du gerne vil have mere af i dit liv, skal være så let tilgængeligt som muligt. Læg en bog i håndtasken, på natbordet, i køkkenet – hvor som helst du har en tom flade. Download dine kommende lytteoplevelser til telefonen, så du altid kan lytte, uanset hvor du befinder dig. Lyt 10 minutter, mens bilen får sig en Quickvask, eller mens du venter på din veninde, der kommer for sent til jeres middagsaftale. Brug de pauser, der pludselig opstår, og planlæg dig til resten.


Redaktionens Læsemål

”Jeg knækkede endelig lytte-koden sidste år. Jeg manglede simpelthen de rette bøger og ikke mindst de rette tidspunkter at lytte på. Jeg har 10 km på arbejde og der er jeg nu begyndt at lytte – 3 kvarter hver vej på cyklen. Her er det efterhånden blevet til både krimi, slægtshistorier og fantasy. Vigtigst her er, at det er plotdrevne bøger med masser af udvikling og spænding så jeg hele tiden husker at spidse ører. Lige nu lytter jeg til Det er de oprørske der svigter – 2. bind i Ringhof og Valeurs slægtskrønike om familien Brinch.”

“Mit Læsemål for 2022 skal være realistisk, men også gerne med nogle benspænd. F.eks. er jeg spændt på om jeg nu kan komme 5 forskellige genrer rundt. Vi får se!”

– Amanda Egebo, Indholdsredaktør

Jeg er 35 år, har fuldtidsarbejde, mor til 2 børn på hhv. 2 og 4 år med krudt i røven, og gift med en mand der elsker at snakke. Så hvor jeg tidligere nød en kop te i sofaen i stilhed med en bog, er mine aftener nu dedikeret til oprydning, madpakker og putning. Min ambition er dog at læse lidt mere i 2022, men i højere grad lydbøger, for at være mere realistisk.

– Emilie Korning, Head of Marketing

Mere inspiration til at nå dit læsemål

Til dig, der gerne vil starte blødt ud
Til dig, der lægger hårdt fra land
Til dig, der har brug for et ekstra skub i den rigtige retning

Forfatterne anbefaler

Dine favoritforfattere har deres egne yndlingsbøger – bøger de har haft med sig hele livet eller først lige læst for nylig, bøger der har inspireret, betydet noget, underholdt, udvidet horisonter. Måske kan de gøre det samme for dig? Se nogle af listerne her og find mange flere i Chapter-appen.


Tættere på forfatterne

Mød forfatterne og hør dem fortælle, hvordan bøgerne bliver til. Om det der inspirerer, optager og udfordrer dem. Og gør dig en fortælling rigere.

Hør Annette Heick fortælle om sin bog Datteren.

Forfatterinterview med Stine Pilgaard om romanen Meter i sekundet.

Hør Brit Bennett fortælle om sin nye roman, Det der skiller os.


Vores yndlingsserier

Se og læs mere om vores yndlingsserier lige her. Vi anbefaler serier fra forskellige genrer, og der findes endnu flere lister med serieanbefalinger i vores app.


Din personlige bogguide

Den næste bog i din yndlingsgenre? En god lydbogsindlæser? Bøger der gør dig klogere?
Fortællingerne venter lige om hjørnet. Skriv til os, hvad du søger efter og vi sender dig en af vores personlige anbefalinger.

  • Vi svarer på alle henvendelser indenfor max 24 timer
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vi glæder os til at høre fra dig

Anne Kirstine Dam Christensen
Head of Content